Vergoedingen individuele en relatietherapie

Aangezien Integro zowel Basis GGZ als Psychosociale therapie biedt, zijn er twee vergoedingsmogelijkheden. 

Basis GGZ

Basis GGZ - met vergoeding vanuit de basisverzekering. Aan vergoeding vanuit de basisverzekering zijn verschillende voorwaarden verbonden. Hierover ontvangt u van ons een apart overzicht. De exacte hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de hoogte van uw eigen risico. Bij iedere GGZ instelling betaalt u altijd het eigen risico van 385 euro (2018) als u dat bedrag nog niet besteed hebt aan andere zorg.

Integro heeft ervoor gekozen om geen contracten aan te gaan met zorgverzekeraars. De reden is dat verzekeraars eisen stellen aan de geboden zorg en informatie kunnen opvragen over u. Wij kunnen ons hierin niet vinden. Dit betekent dat u een percentage zelf moet betalen. De hoogte van dat percentage is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. We adviseren om voor informatie over vergoedingen zorgvuldig de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering door te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Psychosociale therapie

Voor financiering van psychosociale therapiekosten zijn er enkele mogelijkheden. Hierbij kunnen wij u zonodig helpen.

  1. Afhankelijk van uw zorgverzekering en aanvullende polis, kunt u facturen declareren bij uw zorgverzekeraar. Op de volgende website vindt u de vergoeding per verzekeraar per pakket: http://nvpa.org/zorgverzekeraars.html en voor Pro Life via de volgende link: https://www.prolife.nl/vergoedingen-en-zorg/Paginas/Christelijke-psychosociale-hulpverlening.aspx. U kunt ook met onze secretaresse bellen of mailen voor meer informatie.
  2. Bij een minimum inkomen kunt u bij de sociale dienst een beroep doen op bijzondere bijstand. Motiveer daar waarom u therapie nodig hebt en waarom u kiest voor Integro.
  3. Een verdere mogelijkheid is om financiële hulp te vragen via het diaconaat van uw kerk of gemeente.
  4. Voor sommigen is het mogelijk om van de werkgever een vergoeding te krijgen van therapiekosten, vooral als de klachten verband hebben met werk (bijv. bij burnout).